Nog even en het is weer zover: zomer! Dat betekent terrasjes pakken zo vaak je kunt. Zonnebaden op het strand. Zwemmen in zee. Daar worden we allemaal toch vrolijk van? Helaas belasten die fijne zonnestralen en de wind onze huid behoorlijk. Begin daarom nu met een goede huidverzorging voordat de warme, zomerse maanden echt beginnen.

Zacht en gehydrateerd

In de lente geniet je vast al regelmatig van het zonnetje. De uv-straling van dat heerlijke voorjaarszonnetje is echter al vrij sterk. Ongemerkt wordt jouw huid droger en gevoeliger. Door nu al meer aandacht aan jouw lichaam te besteden, is je huid goed voorbereid op de zomer. Jouw huid blijft met wat extra huidverzorging een lente én een zomer lang zacht, fris en gehydrateerd!

Huidverzorging & zomer

Een beetje zonlicht is goed, ook voor jouw huid. Het zorgt dat ons lichaam vitamine D aanmaakt, wat we nodig hebben voor sterke botten. Ook versterkt vitamine D ons immuunsysteem. Maar hoe vaker jij dat heerlijke zonnetje koestert, hoe zwaarder je huid het krijgt. Als onze huid in aanraking komt met zonlicht, wordt er pigment aangemaakt. Met andere woorden: je krijgt een mooi bruin kleurtje dat je beschermt tegen uv-stralen. Maar krijg je in korte tijd te veel uv-licht op je huid, dan verbrand je. Daarom is het belangrijk om zonnen op te bouwen. Laat je huid dus in het voorjaar al voorzichtig wennen aan de uv-stralen, dan gaat de overgang naar de zomer makkelijker. Intensievere huidverzorging zo vlak voor de zomer helpt daar ook bij. En helaas, zonnebankkuurtjes voorkomen zonnebrand niet.

Pas op met zonnen
Je mooie bruine kleurtje is dus eigenlijk een beschermingsreactie tegen schade. Het is niet moeilijk voor te stellen dat onze huid best hard aan het werk is in de zomermaanden. Juist in de zomerperiode moeten we onze huid extra beschermen, bijvoorbeeld met zonnebrandcrème en een verkoelende lotion na het zonnen. Zoals VSM Derma Calendulan zon, een prima verkoelende aftersun. Want onze huid wordt niet alleen mooi bruin, of rood als je niet oppast, maar ook droger. Door alle uv-stralen heeft het moeite om de vochtbalans te herstellen. Gevolg: de bovenste huidlaag wordt droog. 

 

Extra huidverzorging nodig

Herfst, winter, lente, zomer... goede huidverzorging is tijdens elk seizoen belangrijk om je huid te verzorgen en te beschermen tegen allerlei invloeden van buitenaf. Maar extra intensieve huidverzorging in de zomer is essentieel om de natuurlijke vochtbalans te laten herstellen. Een droge huid is vervelend, maar kan ook gaan irriteren. Je wilt natuurlijk niet op het strand liggen met een jeukende of geprikkelde huid! Met perfect afgestemde huidverzorging in de zomer bereid je je goed voor. VSM Derma Calendulan lotion kan je hierbij helpen als je huid extra verkoeling en verzorging nodig heeft. Zo ga jij zorgeloos genieten van die fijne, hopelijk lange zomer.