‘Echte schoonheid komt van binnenuit’, hoor je vaak zeggen. Dat is waar, toch? Maar hoeveel invloed hebben voeding en vocht eigenlijk op je huid? Door goed te hydrateren bescherm je je huid voor tal van invloeden. Goede voeding biedt ook ondersteuning ‘van binnenuit’ als je huid het lastig heeft.

Als je huid moeite heeft met hydrateren

Je huid is je grootste orgaan en heeft veel nuttige functies. Denk hierbij aan bescherming tegen uv-licht, droge lucht en wrijving. Daarnaast zorgen de bloedvaten en zweetklieren in je huid voor de juiste temperatuur van je lichaam. Ook biedt je huid bescherming van binnenuit. De bovenste huidlaag zorgt dat er niet te veel vocht verdampt en je huid niet uitdroogt. Door bijvoorbeeld huidveroudering of te warm douchen krijgt je huid moeite om goed gehydrateerd te blijven. Daardoor kan je een droge huid krijgen.

Help je huid te hydrateren

Je lichaam bestaat voor vijftig tot vijfenzestig procent uit water. Dagelijks verlies je gemiddeld 2,5 liter aan vocht. Dit gebeurt door plassen en poepen, zweten en door simpelweg uit te ademen. Het is belangrijk om elke dag dit aan te vullen door voldoende te drinken en te eten. Drink je te weinig, dan merk je dat je minder vaak naar het toilet moet of hoofdpijn krijgt. Ook is voldoende water drinken belangrijk voor de conditie van je huid.

De buitenste laag van de huid bestaat uit een vetlaagje en huidcellen, deze laag beschermt je tegen schadelijke stoffen en bacteriën. Door je huid in goede conditie te houden biedt deze laag je bescherming. Je kan je huid nog een extra handje helpen door een vette crème of zalf te gebruiken tegen invloeden van buitenaf. Kijk bijvoorbeeld eens naar de VSM Derma Calendulan producten.

Gezonde voedinghuid binnenuit
Wist je dat voedingstoffen ook veel kunnen doen voor je huid?

  • Wortels bevatten veel provitamine A, voor het behoud van een gezonde huid.
  • Vitamine C (fruit, groente) zorgt voor meer stevigheid van je huid.
  • Eet je weleens vis? Heel goed, want vette vis bevat veel omega 3-vetzuren die weer kunnen bijdragen aan een gezonde huid.
  • Zorg verder voor genoeg vitamine E. Dit zit in granen, noten en zaden. Vitamine E werkt als een antioxidant en helpt beschermen tegen invloeden van vervuiling en zonlicht.

Een frisse look

Geen dure crèmes, tonics of scrubs, maar water en de juiste voedingsstoffen helpen je huid van binnenuit voor een frisse, gezonde look. Zo straal je weer van binnen én van buiten.